Forleden dumpede en mail ind med oplysninger om kredsmesterskaber, det var også ventet, men bestemt ikke indholdet. Turneringsudvalget har besluttet at der i år, kun afholdes kredsmesterskaber i U10-U12-U14 Pige/Drenge A rækker.

I en tid hvor holdsporten bløder, og der kæmpes hårdt i klubberne (og nogle steder i Forbundet), for at fastholde medlemmerne og få bremset medlemsnedgangen, ja så har man åbenbart et TU der giver B og C række spillerene klar besked om, at de godt kan gå hjem – jeres resultater har ingen betydning – er det, hvad vi ønsker i klubberne ?

 

donkeymotivation

Skal der ikke vær en “gulerod” at spille for – i alle rækkerne ?

 

For en del år siden, fremsendte ÅHK forslag om at nr. 1 og 2 i alle rækkerne skulle deltage i Kredsmesterskabet. Klubberne var meget enige heri, men ikke daværende TU. Det var på samme tid, hvor vi år efter år måtte kæmpe for turneringsombrydning til jul, da TU skød det ned med, at det krævede for meget administration at skulle lave en ny turneringsplan midt i sæsonen. Begge dele blev dog efterhånden indført – til stor glæde for spillerne.

Ombrydningen har vi fortsat, men desværre ikke KM.

Det viste sig efterfølgende at det var retningslinjer udarbejdet af turneringsudvalget i JHF. Jeg tillod mig at kontakte kredskontorerne rundt om i Jylland, og 6 af de 8 kredse var så venlige at give svar tilbage på samme dag, det er jeg meget taknemlig for.  Tre af kredsene (heri kreds 1) anvender det anviste turneringsreglement og tilbyder kun KM i de tidligere nævnte rækker. To kredse tilbyder desuden KM i U14 B rækker, samt afslutningsstævne for U10 og U12 B og C rækker. En kreds tilbyder KM i senior, U14 A og B, U12 A og U10 A, samt medaljestævne i U14-12-10 A-B-C rækker.

Jeg er af den klare overbevisning, at KM og afslutningsstævner giver en generel positiv oplevelse for spillerne, og dermed er et aktiv for vores sport.  Vil derfor anbefale at klubberne tager en dialog herom.

Carsten Bjørnager
Fmd. Ålbæk HK