SillePokal08

Foto fra en international turnering i Spanien, hvor ÅHK deltog med såvel piger som drenge, og hvor pigerne vandt turneringen.

Ålbæk HK har gennem de mange år deltaget i mange strandhåndbold/beachhandball turneringer i såvel ind- som udland.
De senere år har kvaliteten af nordjyske strandhåndboldturneringer ganske enkelt været ualmindelige dårlige. At vejret nogle år har drillet, med såvel sne, storm eller lyn og torden, er ingen herre over. Men det er jo almen kendt at det blæser mere på vestsiden end på østsiden af de nordjyske strande !
Gentagende gange har vi mødt op til stævner på Løkken strand, hvor der delvis eller totalt mangler net i målene. Dommere der ikke kender strandhåndboldreglerne (var dog bedre i Aalborg sidste år). Tidtagere der enten mangler eller er optaget af alt andet. Klubber der er tilmeldt, men vælger at udeblive. Prisen for deltagelsen er rimelig høj, især når stævnerne ofte aflyses, eller man får tre kampe mod samme modstander – så er det tiden at sætte spørgsmålstegn ved det produkt der tilbydes.
Det begyndte at gå ned ad bakke for strandhåndbolden for flere år siden. Vi kontaktede Kredsen og påpegede nogen af de forhold, vi mente der burde tages op til drøftelse, og at hvis man ville noget med strandhåndbolden, skulle der ske ændringer. Kreds 1 mente åbenbart ikke man kunne gøre noget ved det, og “solgte” i stedet strandhåndbolden til DGI.  Et fællesarrangement kunne også have været løsningen, men ser desværre umiddelbart ikke ud til andet, end at man har sendt aben videre.  Vi må desværre konstaterer, at det produkt man de senere år har kunne tilbyde, langt fra er godt nok.

I Ålbæk HK er vi mange der er glade for at spille strandhåndbold, og vi fortsætter således også aktiviteten. Vi fravælger dog de nuværende nordjyske turneringer, og håber fremtiden bærer noget med sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA