De 10 deltagende hold ved det uoff. DM for serie 1 hold, var delt i to pulje af fem hold. I gruppe A var der to jyske og tre hold fra København/Sjælland.
De to étter skulle mødes i finalen, mens de to toere skulle spille om 3.pladsen – holdets målsætning var helt klar at blive blandt de to hold der gik videre.

Ålbæk kom godt fra start i den første kamp mod Team Faxe. Efter stillingen 16-16 begyndte Ålbæk at trække fra, og vandt kampen sikker med 23-18, og alle spillerne var i aktion.

I kamp nr. to var modstanderne AGF. Århusianerne havde tabte den første kamp mod Nørrebro og skulle således vinde for ikke allerede at være ude af spillet. Vi mødte et yderst velmotiveret hold, og da vi samtidig ikke kunne finde rytmen i hverken forsvar eller angreb, var vi bagud gennem hele kampen og tabte 13-18 og derved havde vi allerede sat den gode målscoring fra første kamp over styr.

I vores 3. og sidste kamp lørdag, var det nu vores tur til at have ryggen mod muren. Et nederlag ville betyde at vi ville være uden chance for at gå videre. Nørrebro HK havde været rimelige overbevisende i deres to første kampe og lignede klart en favorit. Vi var godt forberedte til kampen, og leverede en taktisk velgennemført kamp med stor fighter vilje. Det blev en tæt og spændende kamp og måske endda stævnets bedste håndboldkamp. Efter en lige første halvleg fik vi slået et lille hul i starten af 2.halvleg og formåede at holde os i front og vinde kampen 18-16. I øvrigt Nørrebros eneste nederlag ved stævnet.

Det lignede længe en pulje, med tre hold med samme pointsum, og hvor vores målscorer var dårligt og dermed en henvisning til 3.pladsen i puljen. Dagens sidste kamp ændrede dog på det hele. Noget overraskende vandt Søborg HB 16-15 over AGF. Det fik Århusianerne ned på 3.pladsen og betød at vi var á point med Nørrebro – og her var vi bedst indbyrdes. Kravet for en finaleplads, var nu en sejr over Søborg i kampen søndag formiddag.

Det var ikke kun på banen vi havde gjort opmærksom på vores eksistens. Ved aftens fest var der god stemning, og Kenneth blev endnu en gang fejret med fødselsdagssange. Der var et par hold, der var lidt klogere (om vi var i 2008) men hvem ved.  Der var nogle herre som måske skulle have gået lidt tidligere hjem.

Vi var rimelige klar til søndagens kamp, men det lykkedes Søborg at holde tempoet nede, hvilket de også havde succes med mod AGF. Vi måtte således hen i 2.halvleg før vi fik tempoet op. Herefter var der ingen problemer og vi vandt kampen sikkert med 19-13 og var dermed klar til finalen.

ÅHKs herre var der var med på et wildcard i serie 2, skulle ligeledes spille i Skårup Idrætscenter søndag formiddag. Herrerne havde tabte alle deres kamp og skulle spille om 15.-16.pladsen. Trods hårdt ramt af skader, “diverse skader” og rødt kort, lykkedes det de tilbageværende at rette op på indsatsen og hive en sejr i land i den sidste kamp mod Tørring IF.

På vejen til Svendborg Idrætscenter hvor finalen skulle spilles om eftermiddagen, kørte vi vej McDonalds for at få en hurtig frokost. Aldrig har så mange, ventet så længe, på noget der skulle gå hurtigt. Om ikke andet kom vi ud og så andet end et halområde.

Finalen i damernes serie 1 række stod mod Greve Håndbold, der havde vundet alle deres kampe i den anden pulje. Københavnerne startede med 7-6 spil som vi åbenbart ikke kunne dæmme op fra i starten, og efter mindre end fem minutters spilletid var vi bagud med 5-0. Vi begyndte efterhånden at komme med i kampen, men måtte gå til pausen bagud med 6 mål. Og i et stævne hvor der kun spilles 2×20 i kampene var det lidt op ad bakken. Vi fik efterhånden mere og mere styr på modstanderne – men ikke os selv. Vi stressede for meget, afsluttede uden chancen var der, blev for ivrige og ukoncentreret i forsvaret. Vi kæmpede og kæmpede men måtte se os besejret 19-17 – stort TILLYKKE til Greve. Og et stort tillykke til Ålbæks damer med en flot 2.plads.

Holdet der sikrede ÅHK en 2.plads ved DM for serie 1 damer:
Katrine Thomsen, Anne Haugaard, Ditte Rolin, Kiki Holm, Chanette Gammelgaard, Sofie Pedersen, Signe Christensen, Mathilde Fuglsang, Louise Pedersen Cecilje Møller, Anne Pedersen og Marie Justesen. Træner Carsten Bjørnager.