Nyt logo og visuel identitet skal styrke et fælles brand for DanskHåndbold

Dansk Håndbold Forbund skifter officielt navn og logo per dags dato, så fremover hedder vi DanskHåndbold. Det vil fremover også være et nyt logo, der blandt andet pryder landsholdstrøjen.

Forandringen i dansk håndbold sker efter en længere proces med godkendelsen af en helt ny struktur, hvor elleve lokale kredse og forbund er blevet til fire regioner – og her er ønsket, at det nye navn, logo og visuelle identitet kan skabe større sammenhængskraft i det nye DanskHåndbold.

I det nye navn er Forbund fjernet, og DanskHåndbold er trukket sammen, da vi altid står sammen, skulder ved skulder. Det nye logo repræsenterer de to grundsten i håndbold, nemlig hånd og bold – og det er vores fælles signatur, som rummer fællesskabet og kærligheden til håndboldspillet.

– Et nyt navn og logo gør jo ikke alene, at vi kommer i mål med vores mission om at styrke sammenhængskraften mellem DanskHåndbold og de fire nye regioner, men det er et vigtigt skridt på vejen. Ikke mindst til også udadtil at blive opfattet mere som en fælles enhed, til gavn for hele Håndbolddanmark, fortæller Henrik M. Jacobsen, adm. direktør i DanskHåndbold og tilføjer:

– Vi ved godt, at vi er inde og pille ved noget dansk kulturarv, når vi på denne måde ændrer på den måde, dansk håndbold ser ud. Men det har været nødvendigt for at afspejle et mere moderne Håndbolddanmark i fremdrift.

Et mere genkendeligt og moderne logo
Ligesom at arbejdet med den nye struktur har været længe undervejs, har arbejdet med det nye navn og logo det også – dog ikke helt så længe. En af de aktører, der har været med fra starten af processen, er innovations- og kommunikationsbureauet Nørgård Mikkelsen.

Det er Nørgård Mikkelsen, der står bag det nye logo, og det har været en mission fra start at skabe et logo, der var nemmere at afkode og koble til håndbold.

– DanskHåndbold er sport i verdensklasse – på alle niveauer og for alle aldre og køn. Så det har været en drømmeopgave – og lidt ærefrygtindgydende – at udforme det nye logo og den nye identitet, der både skal sidde på brystet af vores verdensmestre og på tusindvis af andre spillere og fans i hele landet. Vi har haft et godt og tæt samarbejde med DanskHåndbold, og vi er enormt stolte af det resultat, vi har opnået sammen, siger Bodil Ibsen, direktør og partner hos Nørgård Mikkelsen.

Det nye logo vil blive implementeret i en glidende overgang for at sikre, at skiftet foregår så bæredygtigt, som det kan lade sig gøre. Det betyder, at eksisterende materialer, hvor det gamle navn og logo fremgår, vil blive genbrugt så vidt muligt, mens alt materiale, der skal produceres på ny, vil blive med det nye navn og logo.

Sammen for holdet
 Udover navn, logo og visuel identitet er den nye tagline ’Sammen for holdet’ nu også en integreret del af den nye fortælling om DanskHåndbold. ’Sammen for holdet’ udspringer af DanskHåndbolds værdier og blev allerede introduceret, da den nye landsholdstrøje blev præsenteret i september sidste år.

– Når vi i DanskHåndbold siger ’Sammen for holdet’, er det en understregning af den tillid, vi viser hinanden. Helt fra første gang du sætter ben i en håndboldhal – om det er som spiller, træner, mor eller tilskuer – så bidrager du til, at oplevelser med håndbold består og udvikler sig sammen og i fællesskabet, siger Ann Lykke Davidsen, kommunikationschef i DanskHåndbold.

Fakta

  • 21. august 2023 skifter Dansk Håndbold Forbund navn til DanskHåndbold
  • De fire nye regioner under DanskHåndbold skifter også navn til hhv. DanskHåndbold Nord, DanskHåndbold Midt, DanskHåndbold Syd og DanskHåndbold Øst
  • DanskHåndbold skifter også logo. Det samme gør de fire nye regioner.