Snart får alle i dansk håndbold et digitalt Håndboldpas

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj

Mens Covid-19 har gjort det svært at spille håndbold i hallerne, har Dansk Håndbold Forbund arbejdet på at sikre medlemmernes data og gøre medlemsregistrering lettere for både klubber og forbund. Det kalder vi for Håndboldpasset – og det er snart på vej til dig.

Håndboldpasset er dit bevis på, at du er aktiv i dansk håndbold. Både spillere, trænere, foreningsledere og andre frivillige i en håndboldforening får deres eget og personlige Håndboldpas, som skal aktiveres.

”Men hvorfor skal jeg have sådan et Håndboldpas?”, tænker du måske. Vi har blandt andet indført Håndboldpasset for at gøre det nemmere for din klub og Dansk Håndbold Forbund at administrere dine data. Det frigiver tid, som de frivillige kan bruge på mange andre gode måder for foreningen. Du hjælper altså din klub, når du aktiverer og opdaterer dit Håndboldpas.

Håndboldpasset skal også bruges til at sætte holdkort, så man bedre kan sikre, at den rigtige spiller kommer på holdkortet. Håndboldpasset gør det også lettere at skifte klub og giver os bedre mulighed for at holde vores medlemmer opdaterede på, hvad der sker i dansk håndbold. Sidst men ikke mindst hjælper det din klub og Dansk Håndbold Forbund med at få ryddet op i nye og gamle data i systemerne og til at overholde GDPR-lovgivning.

Håndboldpasset er altså vigtigt både for Dansk Håndbold Forbund, din klub og dig selv, og derfor skal du huske at aktivere det og opdatere dine oplysninger, når du modtager mailen med dit personlige Håndboldpas i din indbakke.

Hvornår får jeg mit Håndboldpas?
Vi er lige nu i gang med den sidste test af platformen, og det er kun et udvalg af klubber og spillere, der har fået tilsendt deres Håndboldpas. Når vi udvider testen, vil du også få en mail med et link til dit eget Håndboldpas.

Fynboerne bliver de første, der modtager deres digitale Håndboldpas i starten af marts, mens resten af landet lige må vente et par måneder længere. 

Håndboldpasset er helt nyt, og derfor kan du sikkert sidde med nogle spørgsmål, du ikke nødvendigvis har fået svar på her. På vores hjemmeside har vi samlet information om Håndboldpasset, og siden vil løbende blive opdateret. Gå til www.haandbold.dk/håndboldpas for at læse mere.

For spørgsmål om Håndboldpasset, kontakt Kasper Tolstrup Andersen på kta@dhf.dk eller tlf. 3151 2129.