Til samtlige klubber i JHF, Kreds 1.

Som det givet er jer alle bekendt, har tiden med COVID-19 ikke ligefrem gjort underværker for vores medlemstal. De er desværre faldet generelt og det skal vi naturligvis forsøge at få vendt.

Både de ansvarlige politikere i såvel DHF som JHF – herunder også de lokale kredse, arbejder sammen med vores dygtige konsulenter en hård kamp for at finde de vise sten. De har alle lagt sig i selen for at få skuden vendt.

Men det er naturligvis en lang og krævende proces, som vi kun får løst i fællesskab og det er netop dette fællesskab jeg gerne vil appellere til.

Jeg forventer ikke, at I alle sammen har det forkromede overblik og dermed kan finde de vise sten, men I kan hjælpe og det kan I faktisk alle ved at tænke over følgende:

Jeg ved ikke hvordan vi vender bøtten, men jeg har en helt sikker idé om, hvordan vi bestemt ikke får vendt bøtten, så her kommer lige nogle vigtige guidelines til den fortsatte turnering.

Jeg får dagligt henvendelser og de går generelt på ganske få ting, som jeg rigtig gerne vil ridse op.

Vi får helt givet ikke flere håndboldspillere hvis vi fortsætter med følgende:

  • Hvis man beklageligvis har fået sit hold tilmeldt i en svagere række end man egentlig burde, er løsningen ikke at forsøge offensiv opdækning, når man allerede er foran med 12 mål. Lige børn leger bedst og giver bedst udvikling samt fastholdelse – naturligvis gradueret på niveau.
  • Skulle man være tvungen til at anvende 1-3 spillere fra et højere rangeret hold, skal dette naturligvis ikke være de bedste og bliver forskellen for stor, må de spille nogle uvante pladser. 3 gode bagspillere på et U-11 hold kan betyde en hel rækkes forskel eller mere. Husk endelig altid at tænke på moral og etik!
  • Antal spillere på holdkortet – dette skal ganske enkelt overholdes, da det er en regel! Jeg har endnu aldrig oplevet, at man til en seriekamp ønskede 13 spillere på holdkortet. Man må kun spille, hvis man fremgår af et holdkort! Så husk, at der gælder følgende regler, da INGEN bliver bedre af at sidde meget på bænken:
    • På U-9 må der kun være 7 spillere på holdkortet.
    • På U-11 må der kun være 9 spillere på holdkortet.
    • På U-13 må der dun være 10 spillere på holdkortet.
  • Sæt ikke hverken dommeren eller modstander i en dårlig situation ved at bede om at kunne anvende en ekstra spiller – det er IKKE lovligt!

Også skal vi huske, at hvis vi ingen dommere har, ja så bliver det svært at spille turneringshåndbold. Vi har sikkert alle oplevet situationer, hvor man ikke var helt tilfreds med en dommer, men det SKAL vi være bedre til at bide i os. Ingen vinder ved en ophedet diskussion med en dommer – måske på et tidspunkt, hvor alles puls er høj. Skulle det være helt hen i vejret, så genspil ”filmen” flere gange for det indre øje EFTER kampen – kig indad og overvej, om der var noget man som træner eller spiller kunne have gjort anderledes. Finder man stadigvæk ikke ro, ja så modtager undertegnede naturligvis gerne en mail med jeres frustrationer også skal jeg efter bedste evne formidle dette videre til rette instans.

Husk endelig, at ALLE oplever nederlag og der er altså kun 2 points at spille om hver gang. Hvis spillerne ikke lærer det i en tidlig alder, ja så kan det helt givet blive opad bakke senere. Der kåres ikke en verdensmester i U-11 rækkerne, så husk at alt fokus gerne skal være på udvikling! Husk at både I, men også forældrene omkring de respektive hold skal være rollemodeller – det hører med til jobbeskrivelsen 😊

Lad os nu sammen få dette fantastiske spil og produkt tilbage på fuld skrue også vil jeg afslutningsvis kaste et lille citat fra en MEGET læst bog afsted: Vær mod andre som du ønsker de skal være mod dig 😊

Mange tak for jeres tid samt forståelse – rigtig god dag!

Edvard Meyenburg Buus