Regel 8:8d

Ny regel om en direkte 2 minutters udvisning til en spiller, som har frit skud og skyder på mål i en “åben spil situation”, og rammer målmanden i hovedet med bolden.

Bemærk de særlige kriterier for bestrafning:

  • Åbent spil, som betyder, at der ikke må befinde sig en forsvarsspiller mellem skytten og målmanden.
  • Frit skud, som betyder, at hvis der begåes en forseelse, der medfører et frokast eller et straffekast, mod skytten, gælder reglen ikke.
  • Målmandens hoved skal være første punkt for kontakt med bolden.
  • Reglen gælder ikke, hvis målmanden bevæger sit hoved i retningen af bolden. Definitionen på dette er, at målmanden bevidst forsøger at redde bolden med hovedet. Hvis målmanden laver et almindeligt udfald, som indebærer, at han flytter sit hoved, og herunder bliver ramt af bolden i hovedet, gælder reglen.
  • Hvis målmanden forsøger at vildlede dommerne til at tro, at han er ramt i hovedet med bolden uden at være det, skal han straffes for usportslig opførsel jfr. regel 8:7 (progressiv bestrafning startende med en advarsel).

Bemærk regel 8:9d (en straffekastskytte rammer målmanden i hovedet med bolden) og regel 8:9e (en frikastskytte rammer en forsvarsspiller i hovedet med bolden) gælder fortsat. det betyder at skytten i de to situationer fortsat straffes med en diskvalifikation (rødt kort). Kriterierne for vurderingen af disse forseelser er de samme som beskrevet under regel 8:8d.

 

Bemærk

Reglen gælder ned til og med U13 rækkerne