Vi er midt i en periode hvor mange testes positive, så selv om det ser ud til at Corona er ved at ebbe ud, vil der helt sikkert være hold der pga smitte ikke kan stille til kamp.

JHF, FHF og HRØ (de tre geografiske forbund) har derfor besluttet at forlænge sæsonen for alle breddehold frem til den 24.april (alle rækker med undtagelse af Liga og 1.division).

Udsatte kampe kan således planlægges i perioden frem til 24. april, hvorefter mesterskabskampe og op- og nedrykningsspillet kan gå i gang.

Forlængelsen skal altså ses som en mulighed for at afvikle de kampe, der kan have betydning for placeringen i puljen. Viser de udskudte kampe sig at være uden betydning, behøver de ikke at afvikles. Ønsker et hold ikke at deltage i mesterskabskampe eller op- og nedrykningsspillet, får det ikke konsekvenser i forhold til oprykningsforbud, ligesom der ikke vil være bøder for afbud. Modstanderholdet bliver i disse situationer automatisk erklæret for vinder.

Afbudsregler og hilsepligt

Ligesom i første halvdel af sæson 21/22 bliver et afbud grundet smitte eller mistanke om smitte på holdet betragtet som afbud ved generelt ved sygdom. Det betyder følgende:

  1. Holdet med sygdom kontakter modstanderholdet, og giver besked til kredskontoret om at kampen ikke bliver spillet.
  2. Hvis modstanderholdet kan gå med til at flytte kampen, fastlægges ny spilledato.
  3. Ny spilledato meddeles til kredskontoret senest 5 dage fra oprindelig dato. Der opkræves ikke flyttegebyr.
  4. Hvis modstanderholdet ikke kan gå med til at flytte kampen, bliver holdet med sygdom dømt som taber af kampen.
  5. Afbud grundet sygdom med tab af kamp meddeles til kredskontoret snarest muligt. Der opkræves ikke bøde i tilfælde heraf.
  6. Der er ikke krav til antal spillere smittet.

Det vil også fortsat være frivilligt at deltage i hilsepligten sæsonen ud.