Ålbæk HK serie 2 herre indledte sæson 22-I med en hjemmekamp mod oprykkerne fra FFI, der stillede med en god  blanding af unge og ivrige spillere, samt de mere rutinerede. Det blev en tæt start på kampen, hvor de to hold fulgtes pænt ad til stillingen 7-7, hvorefter Ålbæk begyndte at trække fra og var på 15-9, da holdet få sekunder før pausen, fik et kontraløb ved Michael Vestergaard. FFIs keeper Torben Kruhl  gik frem på banen i forsøget på at fange bolden,  der opstod her kontakt mellem Kruhl og Vestergaard. Hvorfor førstnævnte fik rødt kort og sidst nævnte et straffekast. Nicolaj Jensen var atter sikker fra 7 meter stregen, og bragte Ålbæk foran 16-9.

Hjemmeholdet fortsatte samme takter efter pausen og fik den største føring ved stillingen 20-8, men som så mange gange før, gik luften bogstaveligt talt ud af ballonen hos Ålbækkerne, samtidig fik FFIs unge bagkæde lidt for meget plads og for gode afslutnings betingelse, og FFI fik et flot come back i kampen.
Hjemmeholdet måtte nu kæmpe med det yderste af neglene, for at fastholde det der tidligere i kampen lignede en sikker sejr. Det holdt hårdt, men tavlen viste 26-25 efter de 6o minutter,  kampen skulle ikke have været ret meget længere før gæsterne havde fået point med hjem.