Regeringen og sundhedsmyndighederne har her til eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvor de forlænger det nuværende forsamlingsloft på 10 personer til og med den 13. december 2020, da der fortsat er et højt niveau af smitte i Danmark.

Forlængelsen af forsamlingsloftet betyder, at seniorspillere i 2. division og rækkerne nedefter fortsat skal vente med at trække spillertrøjen over hovedet og gå på banen til kamp. Børn og unge til og med 21 må dog fortsat samles op til 50 personer til idrætsbegivenheder uden overnatning, ligesom trænere og andre voksne, der er vigtige for at få en idrætsaktivitet til at glide, må indgå i disse forsamlinger. 

Dansk Håndbold Forbunds turneringsvalg havde i forvejen planlagt at mødes mandag den 23. november, men i stedet for at drøfte en snarlig genåbning af seniorhåndbolden, bliver det nu i højere grad genåbningen af de nordjyske kommuner, der er på dagsordenen. 

“I turneringsudvalget havde vi lagt en plan, der tog udgangspunkt i en genåbning efter den 23. november. Det er desværre ikke en realitet nu, og derfor skal vi selvfølgelig igang med at kigge på en ny plan og se på, hvad vi kan gøre, hvis der åbnes op igen efter den 13. december. Det kan dog være svært at spå om, og derfor vil vi i første omgang sammen med Jydsk Håndbold Forbund forholde os til genåbningen af de nordjyske kommuner, der betyder at børn og unge i den region nu kan komme tilbage på håndboldbanen. Der vil blive meldt mere ud om om genopstarten af den igangværende turnering i den kommende uge,” fortæller Anders Fredsgaard, formand for turneringsudvalget i Dansk Håndbold Forbund. 

Generalsekretær Morten Stig Christensen havde også håbet på en genåbning, men er samtidig glad for, at der ikke er kommet yderligere restriktioner:

“Vi havde alle håbet på, at vi snart kunne sende alle vores seniorspiller tilbage i kamp. Men på grund af det fortsat høje smittetryk, var forlængelsen nok ventet af mange. Jeg glæder mig dog over, at der ikke er yderligere restriktioner for børne- og ungdomshåndbolden, og så håber jeg, at vores mange seniorspillere vil holde fanen højt og blive ved med at træne indenfor de nuværende retningslinjer, der trods alt gør det muligt at mødes og træne i mindre grupper,” fortæller Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund. 

Dansk Håndbold Forbund og de tre distriktsforbund henstiller til, at man inden for breddehåndbolden blandt seniorer kun gennemfører håndboldtræningen, så længe man kan overholde de gældende retningslinjer.