Beach handball skal være en stor familie
Efter ønske fra klubber og lokale enheder bliver beach bredde- og elitestævner nu med endnu tættere søskendebånd.
Mens damerne gør klar til VM i julens kolde måned, har klubber fra hele landet evalueret på sommerens succes i Beach Handball, og selvom 2017 betød en stigning i både hold og spillere, er den sommerglade håndboldaktivitet nu på vej med flere udviklende tiltag til 2018.
”Der skal lyde en stor ros til klubberne, som i langt de fleste tilfælde allerede i år har vist, at de virkelig kan løfte opgaven med at planlægge og afvikle gode og store lokale stævner. Det er tæskelækkert, at klubberne allerede nu tager ansvar, og at de også har gjort det i forbindelse med vores evaluering, hvor der kom mange gode input til forbedring. Det lytter vi naturligvis til, og derfor ser vi også nogle organisatoriske ændringer for Beach Touren til næste år, som gerne skulle smitte positivt af på spillere og tilskuere,” siger John Kruse, formand for DHF’s Beachudvalg.
Beach handball har ind til i år været delt i to. På den ene side lokale breddestævner, som arrangeres af lokale klubber og DHF’s lokale enheder, og Beach Touren (Beach DM), som arrangeres af DHF med hjælp fra de lokale klubber.
Fra 2018 er tanken, at de to dele i højere grad bliver til én stor glad familie, når Beach Touren kommer i familiepleje hos de lokale klubber, og de i højere grad får stafetten i forhold til at planlægge, arrangere og opdrage også den elitære del i 2018.
“Formålet er at gøre de lokale stævner til en endnu større oplevelse for spillere og tilskuere og give større medansvar til klubberne som efterspurgt i evalueringen,” fortæller John Kruse.
For at skabe sammenhæng mellem stævnerne og højne kvaliteten for spillerne, men også for at gøre arbejdsgangene så lette som muligt for de enkelte klubber, bliver der lavet et arrangør-kit med blandt andet guide til anlæggelse af baner, turneringsplaner, pressemateriale med videre.
”Det er vigtigt for os, at vi fortsat formår at tilbyde et kvalitetssikret produkt til spillerne, uden de frivillige eller lokale konsulenter knækker nakken,” forklarer formanden.
I den nye opsætning bliver det muligt at lave aftaler mellem klub og DHF på 3-årig basis.
Internationale stjerner til Danmark?
Et af de øvrige afgørende punkter, som der arbejdes videre med i 2018 er, at få et internationalt stævne til Danmark i form af en EBT-turnering.
DHF bistår med sparring, udvikling og vejledning, hvor det er en klub, som står som arrangør af stævnet.