JHF har i dag meddelt at turneringen genoptages som planlagt med virkning fra 17.oktober.

Da der for små 14 dage siden blev trykket på pauseknappen for breddehåndbolden i Jysk Håndbold Forbund, var det blandt andet for at give alle foreninger mulighed for at forberede sig på kampaktivitet efter håndboldens Corona protokol.

Med den ekstra tid til at forberede kampafvikling har JHFs turneringsudvalg besluttet at holde fast i den oprindelige plan om at starte igen den 17.oktober for Jyllandsserien, serie 1-4 og børne- og ungdomshåndbold fra U9 til U19. Og det selv om restriktioner i samfundet netop er blevet forlænget til den 31.oktober. Niels Emil Lindholm, fmd. turneringsudvalget siger om beslutningen:

“Vi mener godt, der forsvarligt kan afvikles håndboldkampe i Jylland, hvis foreningerne bruger den sunde fornuft og indretter sig efter håndboldens Corona protokol. Den har en række meget konkrete anvisninger til, hvordan man kan afvikle kampe, så Coronasikkert som muligt.”
Lindholm fortsætter: “Det er klart, at det aldrig bliver 100% uden risiko at spille håndbold, men vi bliver også nød til at forholde os til, at vi har en masse børn og unge, som hungrer efter at komme ud og spille turneringshåndbold igen. Dem er vi nød til at hjælpe på vej.”

Der var flere muligheder i spil, da turneringsudvalget tirsdag aften skulle beslutte, hvordan håndboldsæsonen skulle genoptages. Det var vigtigt for turneringsudvalget, at opstarten skulle være så nemt for de frivillige som muligt, ligesom der skulle sikres mere tid til afvikling af kampene.
Den ekstra tid skulle sikre, at kampe, der skal flyttes på grund af Corona, kan afvikles senere.

JHFs turneringsudvalg består af repræsentanter fra alle kredse i det jyske forbund, og med forskelligt smittetryk rundt omkring i Jylland var det også en øvelse for udvalget at træffe en beslutning, som var ens for hele forbundet.

 

Facts om turneringsopstart

  • Turneringen starter lørdag den 17.oktober for Jyllandsserien, Serie 1,2,3 og 4 samt børne- og ungdomshåndbold fra U9 til og med U19
  • De kampe der allerede er planlagte fra 17.oktober og frem ændres ikke.
  • Ombrydningen flyttes til januar, hvilket giver mulighed for at spille kampe til og med 17.januar.
  • Kampe der er planlagt i perioden 25.september til 16.oktober, er flyttet af administrationen.
  • Der åbnes for gratis flytning af de flyttede kampe i ovennævnte rækker. Flytningen er forudsat, at modstander er indforstået med at flytte kampen. Foreningerne kan flytte kampe i HåndOffice i peioden fra den 9.-15.oktober.

Sportslige hilsner
Jysk Håndbold Forbund
Turneringsudvalget